Женска ватрогасна секција ДВД Краљево успешно ради већ пола деценије – Портал КРУГ

У оквиру Добровољног ватрогасног друштва Краљево, пре пет година формирана је Женска  секција. Ова секција данас има 48 чланица које активно учествују у реализацији многобројних активности Добровољно ватрогасног друштва (ДВД) Краљево. Срчанст припадница лепшег пола треба издвојити нарочито због активности на превенцији пожара, заштити животне средине и рада са младима.

Чланице Женске секције углавном су високо образоване, а њихова мотивисаност за рад у ДВД-у се подразумева, па је њихово ангажовање допринело квалитативном и квантитативном помаку управо у превентивном деловању. Continue reading „Женска ватрогасна секција ДВД Краљево успешно ради већ пола деценије – Портал КРУГ“

Позив за достављање понуда – едукативни програм

Поштовани/а,

У периоду од 14.10. до 21.10.2021. године Добровољно ватрогасно друштво Краљево ће прикупљати понуде за услугу припрема и спровођење едукативног програма за изградњу капацитета чланства мреже добровољних ватрогасних друштава на територији града Краљева и локалне заједнице, која се финансира преко пројекта „Заједно можемо да заштитимо наше шумe!“ у оквиру Програма подршке „Екосистем – подршка реформама у заштити животне средине”, који реализују Млади истраживачи Србије, а подржава Шведска.

Позив за достављање понуда.

Завршни састанак израде Стратегије развоја мреже ДВД

У сали Ватрогасног дома у Краљеву одржан је трећи, завршни састанак чланова мреже Градског ватрогасног савеза Краљево са фирмом МСП консалтинг у оквиру израде Стратегије развоја мреже добровољних ватрогасних друштава на територији града Краљева.

Представници ватрогасних друштава са територије Краљева упознали су се са комплетним документом Стратегије и Акционог плана у наредном петогодишњем периоду, дајући своје коментаре и сугестије и предлажући побољшања докујмента у последњој фази израде. Учесници су се сложили да је пред њима значајан документ, који отвара нове видике развоја ватрогаства у наредним временима. Ауторима је одато велико признање на уложеном труду, а Стратегија ће бити ускоро представљена на терену, као и широј заинтересованој јавности.

Средства за израду Стратегије обезбеђена су на основу пројекта Continue reading „Завршни састанак израде Стратегије развоја мреже ДВД“

Интервју председника ГрВС Александра Лазовића за сајт Младих истраживача Србије

Председник Градског ватрогасног савеза Краљево Александар Лазовић дао је интервју за сајт Младих истраживача Србије у вези пројекта „Заједно можемо да заштитимо наше шумe!“ који ДВД Краљево спроводи у оквиру Програма подршке „Екосистем – подршка реформама у заштити животне средине” који реализују Млади истраживачи Србије, а подржава Шведска.

Из интервјуа издвајамо: „Ја сам у ватрогасце ушао као планинар – мени је тема очувања наших планина и шума, које су девастиране, изузетно важна и то се огледа у нашим активностима. Као савез, доста улажемо у заштиту наших планина и имамо добру сарадњу са свим локалним планинарским удружењима у циљу заштите од пожара. На пример, једна од мисија нам је да на том задатку ангажујемо бројна ловачка друштва и њихове ловачке домове опремимо напртњачама за гашење пожара. И та потреба да се проширимо свуда је базирана на нашим искуствима које имамо као планинари, људи активни у природи – јер тек када избије пожар, постане јасно колико је људи на терену и колико им времена треба да реагују. Continue reading „Интервју председника ГрВС Александра Лазовића за сајт Младих истраживача Србије“