Finalno kviz vatrogasno takmičenje iz oblasti zaštite od požara

U ponedeljak 27. decembra, u svečanoj sali Gradske uprave Kraljevo održano je finalno kviz vatrogasno takmičenje iz oblasti zaštite od požara za učenike osnovnih škola u Kraljevu.

Ranije je održana edukativna obuka za po 20 učenika u osnovnim školama na temu protivpožarne zaštite i zaštite šuma od požara, tokom koje su se učenici upoznali sa značajem i ugroženošću šuma sa akcentom na ugroženost šuma od požara, kako se treba ponašati da ne dođe do požara, a kako u slučaju njegove pojave.

Na takmičenju su učestvovali učenici šest osnovnih škola iz kategorije juniora: OŠ Svetozar Marković, OŠ Braća Vilotijević, OŠ Dositej Obradović Vrba, OŠ „ Dragan Đoković Uča“ Lađevci, OŠ Čibukovački partizani i OŠ Dimitrije Tucović.

U takmičenju muških ekipa, prvo mesto osvojili su učenici OŠ Braća Vilotijević – ekipa 1, drugo učenici OŠ Braća Vilotijević – ekipa 2, a treće mesto pripalo je OŠ Dositej Obradović iz Vrbe – ekipa 2.

U takmičenju ženskih ekipa, najbolje su bile učenice OŠ Braća Vilotijević – ekipa 2, Druge su bile učenice OŠ Dositej Obradović iz Vrbe – ekipa 1, a treća je bila ekipa OŠ Čibukovački partizani – ekipa 2.

Takmičenje je završeno podelom prigodnih pehara i druženjem uz posluženje.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kraljevo i Gradski vatrogasni savez Kraljevo sprovode projekat „Zajedno možemo da zaštitimo naše šume!“ u okviru Programa podrške „Ekosistem – podrška reformama u zaštiti životne sredine” koji realizuju Mladi istraživači Srbije, a podržava Švedska.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *