Kraljevački dobrovoljci na smotri dobrovoljnih vatrogasnih društava Srbije u Novom Sadu

Dobrovoljna vatrogasna društva koja čine Gradski vatrogasni savez Kraljevo učestvovala su na smotri Dobrovoljnih vatrogasnih društava Srbije na Trgu slobode u Novom Sadu, povodom primopredaje opreme, koju im je doniralo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Na smotri je učestvovalo 200 vatrogasnih društava iz cele Srbije, prikazane su vežbe i predstavljena je nabavljena oprema. Osim toga, održana je i prezentacija istorijata Dobrovoljnih vatrogasnih društava, a građani su mogli da se upoznaju sa razvojem dobrovoljnog vatrogastva u Srbiji od 1852. do 2021. godine. Naime, na Trgu slobode su bila izložena vatrogasna vozila, poređana po starosti, od onog iz 1857. godine do onog iz 2015. godine, uz prateću posadu u odelima iz tih perioda. Takođe, predstavljena su i vozila koja se koriste u operativnom sastavu DVD, a neka od njih su donacija MUP-a.

MUP je donirao i 44 rashodovana vozila Dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Srbiji, od kojih su tri dobila dobrovoljna vatrogasna društva na teritoriji Kraljeva i biće preuzeta kada budu renovirana, osposobljena za korišćenje i registrovana.

Smotri su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kojem je predsednik Vatrogasnog saveza Srbije Dragan Ćapin uručio Počasni vatrogasni krst – najveće priznanje koje dodeljuje Vatrogasni savez Srbije civilnom licu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *