Краљевачки добровољци на смотри добровољних ватрогасних друштава Србије у Новом Саду

Добровољна ватрогасна друштва која чине Градски ватрогасни савез Краљево учествовала су на смотри Добровољних ватрогасних друштава Србије на Тргу слободе у Новом Саду, поводом примопредаје опреме, коју им је донирало Министарство унутрашњих послова.

На смотри је учествовало 200 ватрогасних друштава из целе Србије, приказане су вежбе и представљена је набављена опрема. Осим тога, одржана је и презентација историјата Добровољних ватрогасних друштава, а грађани су могли да се упознају са развојем добровољног ватрогаства у Србији од 1852. до 2021. године. Наиме, на Тргу слободе су била изложена ватрогасна возила, поређана по старости, од оног из 1857. године до оног из 2015. године, уз пратећу посаду у оделима из тих периода. Такође, представљена су и возила која се користе у оперативном саставу ДВД, а нека од њих су донација МУП-а.

МУП је донирао и 44 расходована возила Добровољним ватрогасним друштвима у Србији, од којих су три добила добровољна ватрогасна друштва на територији Краљева и биће преузета када буду реновирана, оспособљена за коришћење и регистрована.

Смотри су присуствовали градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и министар унутрашњих послова Александар Вулин којем је председник Ватрогасног савеза Србије Драган Ћапин уручио Почасни ватрогасни крст – највеће признање које додељује Ватрогасни савез Србије цивилном лицу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *