Održan uvodni trening za EKO-SISTEM partnere u Beogradu

Uvodni trening za partnere u okviru programa EKO-SISTEM okupio je preko 30 učesnika koji su predstavljali 12 mreža iz cele Srbije. Trodnevni trening održan je u Beogradu, od 15. do 17. septembra, u organizaciji Mladih istraživača Srbije. Trening je namenjen partnerima čijih 13 projekata je ove godine podržano kroz grantove u sklopu EKO-SISTEM programa, a deo tog tima je i Gradski vatrogasni savez Kraljevo.

Uvodni trening je deo serije treninga koji će se održati u okviru programa, budući da je jedna od njegovih glavnih komponenti osnaživanje organizacija civilnog društva kroz edukaciju i podršku.

Prvi dan treninga bio je posvećen predstavljanju projekata i međusobnom povezivanju organizacija koje se bave zaštitom životne sredine, kao i predavanju na temu sprovođenja akcionih planova i planova monitoringa.

Tokom drugog dana, posvetili smo se projektnim rizicima i komunikaciji s građanima, razgovarali smo o rodnoj ravnopravnosti i održali obuke iz oblasti internih kontrola i unutrašnje organizacije.

Trećeg dana održali smo mali “Ekosistemski sajam” u okviru kog su prisutne mreže i organizacije imale priliku da podele svoje promotivne materijale i predstave svoje dosadašnje aktivnosti van projekata.

Ove aktivnosti deo su programa EKO-SISTEM koji sprovode Mladi istraživači Srbije, a podržava Švedska.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *