Radionice za članove dobrovoljnih vatrogasnih društava u kraljevačkim selima

Dobrovoljna seoska vatrogasna društva uglavnom su smeštena tamo gde se nalaze šume, što očuvanje životne sredine i zaštitu šuma od požara aktuelizuje još više u odnosu dobrovoljna vatrogasna društva na gradskom području.

Predavač Sunčica Vještica, dr tehničkih nauka iz Novog Sada je pre radionica sa članovima seoskih dobrovoljnih vatrogasnih društava u Kamenici, Bukovici i Studenici, održala nekoliko radionica sa članovima DVD Kraljevo, a u želji da pruži dodatnu podršku – u međuvremenu je postala članica Ženske sedkcije DVD Kraljevo. Iako je, kako je sama rekla, prirodnjak i ekolog skoro dve decenije, kroz saradnju sa Ženskom sekcijom i sama je učila od njih.

– Vaš je zadatak sprečavanje šumskih požara, jer kad se oni dogode, spasava se samo ono što se može. Svi vidimo da je devastacija šuma prisutna, a naš zajednički zadatak je da se prepoznamo i ne dozvolimo da do takvih situacija uopšte dođe.

Ove radionice deo su aktivnosti projekta “Zajedno možemo da zaštitimo naše šume!” u okviru Programa „Ekosistem – podrška reformama u zaštiti životne sredine” koji realizuju Mladi istraživači Srbije, a podržava Švedska.

Opširnije na Portalu Krug: https://www.krug.rs/projekti/radionice-za-clanove-dobrovoljnih-vatrogasnih-drustava-u-kraljevackim-selima/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *