Објављен едукативни видео серијал на тему заштите шума од пожара

У питању су занимљиви видео прилози који младима треба да приближе важност превентивног деловања у заштити шума, значај волонтеризма, добровољног ватрогаства и улогу жена у његовом развоју

Реализација едукативног серијала који се састоји од кратких видео прилога на тему заштите шума од пожара једна је од активности медијске кампање ’’Шуме су плућа наше планете, заштитимо их!“. Добровољно ватрогасно друштво (ДВД) Краљево овим пројектом желело је да различитим акцијама допре до шире јавности – свих грађана Краљева, како би они могли да препознају значај заштите шума, разумели механизме превентивног деловања и значај развоја добровољног ватрогаства и волонтеризма. Посебан фокус у медијској кампањи стављен је на улогу жена у добровољном ватрогаству и превентивном деловању.

Добровољно ватрогасно друштво Краљево основано је 1933. године, а оно што је поред сарадње са институцијама друштва укљученим у систем цивилне заштите допринело вишедеценијском трајању овог друштва представљала је управо његова спремност да за своје активности  заинтересује и у њих их укључи и младе.

Због тога је организација Младих истраживача Србије, која је у предходне две године спроводила у Србији пројекат „Екосистем – подршка реформама у заштити животне средине” уз подршку Владе Шведске, у ДВД-у Краљево препознала правог партнера за реализацију и другог дела пројекта „Шуме су плућа наше планете – заштитимо их“. Continue reading „Објављен едукативни видео серијал на тему заштите шума од пожара“

Обука младих у ДВД Краљево за писање пројеката и управљање њима

У оквиру ЕКО систем програма, у сарадњи са Младим истраживачима Србије и Амбасадом Шведске, ове јесени је реализован ЕКО камп на Гочу на којем су чланови Добровољно ватрогасног друштва Краљево, у оквиру пројекта „Заједно можемо да заштитимо наше шуме 2“ са младима радили програм едукације са циљем да код њих подигне информисаност о значају противпожарне заштите шума, да покрене волонтерски активизам, а затим су заједно и пошумили део обронака ове планине. Сада смо отишли – корак даље, објашњава Мирјана Продановић, ватрогасна официрка из Женске секције ДВД Краљево Continue reading „Обука младих у ДВД Краљево за писање пројеката и управљање њима“

Позив за достављање понуда – израда пројектно-техничке документације

У периоду од 8.12. до 14.12.2022. године, Добровољно ватрогасно друштво Краљево ће прикупљати понуде за набавку услуге – Израда пројектно-техничке документације – за изградњу помоћног објекта – резервоара за техничку воду.
Средства за услугу су обезбеђена у оквиру пројекта „Заједно можемо да заштитимо наше шумe 2“ који ДВД Краљево спроводи у оквиру Програма подршке „Екосистем – подршка реформама у заштити животне средине” који реализују Млади истраживачи Србије, а подржава Шведска.

Позив за достављање понуда – израда и штампање приручника за програм противпожарне обуке

У периоду од 2.12. до 9.12.2022. године, Добровољно ватрогасно друштво Краљево ће прикупљати понуде за набавку услуге – дизајн, припрема за штампу и штампање 300 комада приручника за програм противпожарне обуке.

Средства за услугу су обезбеђена у оквиру пројекта „Заједно можемо да заштитимо наше шумe 2“ који ДВД Краљево спроводи у оквиру Програма подршке „Екосистем – подршка реформама у заштити животне средине” који реализују Млади истраживачи Србије, а подржава Шведска.