Dodela diploma i zahvalnica za učešće na konkursu „Šume su pluća naše planete – zaštitimo ih!“

U okviru realizacije projekta Šume su pluća naše planete, zaštitimo ih, a povodom 27. septembra, Dana dobrovoljnih vatrogasaca, Dobrovoljno vatrogasno društvo Kraljevo organizovalo je literarni i likovni konkurs na temu „Šume su pluća naše planete – zaštitimo ih!“, za učenike starijih razreda osnovnih škola.

Na literarnom konkursu pristiglo je 7 radova iz četiri osnovne škole, a stručni žiri, sa kraljevačkim pesnikom Milojem Radovićem na čelu, nagradio je sledeće učenike:

  1. mesto: Sofija Stojanov, 7. razred , OŠ „IV kraljevački bataljon” Kraljevo
  2. mesto: Maša Dašić, 5/5, OŠ „IV kraljevački bataljon” Kraljevo
  3. mesto: Dunja Županjac, 6/2, OŠ „Čibukovački partizani” Kraljevo

Prva nagrada na likovnom konkursu, Dunja Županjac, OŠ Čibukovacki partizani

Nagrađeni radovi su pročitani na svečanoj skupštini DVD Kraljevo, a svi literarni radovi izloženi su na panou u holu Vatrogasnog doma u Kraljevu.

Na likovnom konkursu radove je poslalo trideset učenika iz šest osnovnih škola. Stručni žiri predvođen diplomiranom slikarkom Dušicom Radosavljević, nije imao nimalo lak zadatak i odlučio je da dodeli prvu, drugu i tri treće nagrade:

1. mesto: Dunja Županjac, 6/2, OŠ „Čibukovački partizani” Kraljevo
2. mesto: Jana Nikolić, 5/3, OŠ „IV kraljevački bataljon” Kraljevo
3. mesto: Aleksandar Vuković, 5/2 OŠ „Dragan Đoković Uča“ Lađevci
3. mesto: Elena Milić, 8/4, OŠ „Dimitrije Tucović“ Kraljevo
3. mesto: Maša Aleksić, 7/3, OŠ „Čibukovački partizani” Kraljevo

Druga nagrada na likovnom konkursu, Jana Nikolić, OŠ IV kraljevacki bataljon

Posebnu zahvalnost dugujemo učenicima prvog razreda OŠ „Vuk Karadžić“, koji su poslali svoje likovne radove, ali nisu uzeti u obzir za nagrađivanje, jer su prema propozicijama konkursa ocenjivani samo radovi starijih razreda osnovnih škola.

Svi radovi su izloženi na panoima u holu Vatrogasnog doma u Kraljevu i mogu se pogledati do kraja novembra.

Nagrađenim učenicima na literarnom i likovnom konkursu uručene su diplome i prigodne nagrade, a osnovnim školama i svim ostalim učenicima dodeljene su zahvalnice. Program je završen prigodnom zakuskom uz druženje i fotografisanje.

Projekat Šume su pluća naše planete, zaštitimo ih, Dobrovoljno vatrogasno društvo Kraljevo realizovalo je uz podršku grada Kraljeva iz sredstava za sufinansiranje projekata iz oblasti zaštite životne sredine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *