Додела диплома и захвалница за учешће на конкурсу „Шуме су плућа наше планете – заштитимо их!“

У оквиру реализације пројекта Шуме су плућа наше планете, заштитимо их, а поводом 27. септембра, Дана добровољних ватрогасаца, Добровољно ватрогасно друштво Краљево организовало је литерарни и ликовни конкурс на тему „Шуме су плућа наше планете – заштитимо их!“, за ученике старијих разреда основних школа.

На литерарном конкурсу пристигло је 7 радова из четири основне школе, а стручни жири, са краљевачким песником Милојем Радовићем на челу, наградио је следеће ученике:

  1. место: Софија Стојанов, 7. разред , ОШ „IV краљевачки батаљон” Краљево
  2. место: Маша Дашић, 5/5, ОШ „IV краљевачки батаљон” Краљево
  3. место: Дуња Жупањац, 6/2, ОШ „Чибуковачки партизани” Краљево

Prva nagrada na likovnom konkursu, Dunja Županjac, OŠ Čibukovacki partizani

Награђени радови су прочитани на свечаној скупштини ДВД Краљево, а сви литерарни радови изложени су на паноу у холу Ватрогасног дома у Краљеву.

На ликовном конкурсу радове је послало тридесет ученика из шест основних школа. Стручни жири предвођен дипломираном сликарком Душицом Радосављевић, није имао нимало лак задатак и одлучио је да додели прву, другу и три треће награде:

1. место: Дуња Жупањац, 6/2, ОШ „Чибуковачки партизани” Краљево
2. место: Јана Николић, 5/3, ОШ „IV краљевачки батаљон” Краљево
3. место: Александар Вуковић, 5/2 ОШ „Драган Ђоковић Уча“ Лађевци
3. место: Елена Милић, 8/4, ОШ „Димитрије Туцовић“ Краљево
3. место: Маша Алексић, 7/3, ОШ „Чибуковачки партизани” Краљево

Druga nagrada na likovnom konkursu, Jana Nikolić, OŠ IV kraljevacki bataljon

Посебну захвалност дугујемо ученицима првог разреда ОШ „Вук Караџић“, који су послали своје ликовне радове, али нису узети у обзир за награђивање, јер су према пропозицијама конкурса оцењивани само радови старијих разреда основних школа.

Сви радови су изложени на паноима у холу Ватрогасног дома у Краљеву и могу се погледати до краја новембра.

Награђеним ученицима на литерарном и ликовном конкурсу уручене су дипломе и пригодне награде, а основним школама и свим осталим ученицима додељене су захвалнице. Програм је завршен пригодном закуском уз дружење и фотографисање.

Пројекат Шуме су плућа наше планете, заштитимо их, Добровољно ватрогасно друштво Краљево реализовало је уз подршку града Краљева из средстава за суфинансирање пројеката из области заштите животне средине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *