Завршен пројекат „Шуме су плућа наше планете, заштитимо их“

Пројекат Шуме су плућа наше планете, заштитимо их, Добровољно ватрогасно друштво Краљево реализовало је уз подршку града Краљева из средстава за суфинансирање пројеката из области заштите животне средине.

Занимљив едукативни програм под називом Шума мора бити здрава, бити здрава за 15 ученика 7. и 8. разреда реализован је у селу Рудно. На путу до Рудна ученици су обишли манастир Студеницу.

Кроз овај програм који је спроведен у природи ученици су се упознали са значајем шуме за заштиту животне средине, утицајем шуме на превенцију климатских промена, најчешћим узроцима шумских пожара и начину превентивног деловања и заштити шуме.

Пошто боравак у шуми пружа бројне бенефите, па се кретање тзв. стазама здравља у неким земљама третира као званична терапијска процедура, ученици су се упознали са планинарском стазом од Бревине до Рудна и основним правилима понашања на стази.

Као завршница овог програма, и уједно његов најзанимљивији део, било је сађење садница смрче. Ученици су имали прилику да засаде „своје дрво, свој кисеоник“.

На реализацији овог дела програма учествовали су ученици ОШ Димитрије Туцовић са професорком  Сузаном Радосављевић која је уједно и члан ДВД, затим Живка Лазаревић, Радованка Вукосављевић и Милутин Вукосављевић из ДВД Краљево и шумар Миланко из ЈП Србијашуме.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *